Francuskie kluski z kaszy manny – idealne do rosołu i innych klarownych zup
To pyszny domowy dodatek do rosołu. Lepszy niż gotowy makaron!
Opublikowano: 19.05.2019, 19:47
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
3/4 szklanki kaszy manny,
2 łyżki masła,
2 jajka,
pół szklanki śmietany 18-proc.,
2 łyżki posiekanego koperku,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Oddzielić żółtka od białek. Roztrzeć masło z żółtkami. Wsypawać kaszę, stale ucierając. Wlać śmietanę. Poczekać aż kasza napęcznieje. Posolić. Wymieszać z koperkiem. Z białek ubić pianę. Ostrożnie połączyć. Kłaść kluski bezpośrednio do rosołu, formując je metalową łyżką. Za każdym razem łyżkę maczać w rosole.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...