Kapuśniak z brukselki - przepis
Kapuśniak z brukselki to zaskakujące i pełne witamin danie.
- Edipresse
Opublikowano: 18.01.2013, 14:06
Reklama
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
- 40 dag brukselki
- 15 dag chudego boczku
- papryka
- kostka rosołu wołowego
- łyżka przyprawy warzywnej
- cebula
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki posiekanego koperku
- cukier
- pieprz
- sól
Reklama
Przygotowanie:
- Oczyszczoną brukselkę pokroić na ćwiartki. Obrać i posiekać cebulę.
- W paski pokroić boczek i paprykę.
- Na rozgrzany olej wsypać cebulę i brukselkę. Podsmażyć.
- Do garnka wlać sześć szklanek wody. Wrzucić kostkę. Wsypać warzywa i boczek. Przykryć. Gotować kwadrans.
- Pod koniec gotowania wlać koncentrat.
- Obrać i przecisnąć przez praskę czosnek. Dodać.
- Przyprawić do smaku. Zagotować. Posypać koperkiem.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...