Pigwa marynowana
Pigwa marynowana
Opublikowano: 16.05.2019, 14:07
Reklama
Czas przygotowania: 35 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
50 dag owoców pigwy,
40 dag cukru,
2 szklanki wody,
10 dag papryki,
2 łyżki octu spirytusowego,
2 goździki,
2 ziarna pieprzu,
szczypta cynamonu.
Reklama
Przygotowanie:
Owoce pigwy, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Paprykę pokroić na ćwiartki. Paprykę i pigwę ułożyć w sterylnym 1 l słoju. Zagotować wodę, dodać przyprawy i cukier, gotować 5 minut, wlać ocet i zlać pigwę z papryką. Dobrze zakręcić. Pasteryzować 15 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...