Sałatka z bakłażanem
Przekąska idealna!

- Irena Piotrak
Opublikowano: 27.09.2013, 05:54
Reklama
Ilość kalorii: 95
Czas przygotowania: 35 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 2 młode bakłażany
- olej
- młoda cukinia
- 15 dag bardzo świeżych pieczarek
- 3 pomidory
- sok z dużej cytryny
- 1/2 szklanki śmietany 12 proc.
- posiekany ząbek czosnku
- 3 łyżki posiekanej natki
- łyżeczka posiekanej mięty
- sól
- pieprz
- szczypta cukru
Reklama
Przygotowanie:
- Bakłażany umyj, pokrój w cienkie plasterki. Skrop olejem, wymieszaj. Smaż partiami na patelni. Trzymaj w cieple.
- Cukinię i pieczarki umyj, osusz, pokrój w cieniutkie plasterki. Pomidory pokrój w plasterki.
- Warzywa rozłóż razem z ciepłym bakłażanem na dużym talerzu. Polej sosem przygotowanym z soku z cytryny, śmietanki, czosnku, natki, mięty, soli, pieprzu i cukru.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...