Reklama
Ilość kalorii: 220
Czas przygotowania: 35
Ilość porcji: 16
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • płat ciasta francuskiego (42 dag)
  • 2 średniej wielkości kwaskowate jabłka
  • 15 dag sera rokpol (lub innego sera pleśniowego)
  • 15 dag mozzarelli
  • 2 łyżki orzeszków piniowych lub orzechów włoskich
  • gałka muszkatołowa
Reklama
Przygotowanie:
  1. Ciasto francuskie rozmroź, pokrój na 16 kwadratów, a następnie ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  2. Jabłka umyj, osusz, przekrój na połówki, wytnij gniazda nasienne, a następnie pokrój w cienkie półplasterki. Rozłóż je równą warstwą na kwadratach ciasta. Posyp startą na tarce mozzarellą i drobno pokruszonym serem pleśniowym oraz orzeszkami piniowymi lub drobno posiekanymi orzechami włoskimi. Oprósz gałką muszkatołową. Blachę wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i piecz 10–15 minut na rumiany kolor.
Reklama

Zobacz także:

Francuskie paszteciki

Strudel francuski z rybą

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...