Reklama
Składniki:

4 garście makaronu ryżowego,
6 łyżek oleju,
8 jajek,
8 łyżek mleka,
2 łyżki sosu sojowego,
2 cebule,
2 łodygi selera naciowego,
20 dag pieczarek,
po 2 strąki papryki czerwonej i żółtej,
5 dag kiełków soi,
imbir w proszku,
mielone ziele angielskie,
2 łyżki ziarna sezamowego,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Z umytej papryki usunąć gniazda nasienne. Pokroić w paski. Cebulę i selera obrac i również pokroić. Umyte pieczarki posiekać. Na dwóch łyżkach oleju zeszklić cebulę. Następnie wsypać pieczarki, paprykę i selera. Wymieszać. Wsypać kiełki i sezam. Przyprawić. Na drugiej patelni rozgrzać łyżkę oleju. Wsypać najpierw garść makaronu. Podsmażyć. Jajka roztrzepać z dwoma łyżkami mleka, solą i sosem sojowym. Usmażyć olmet. Posmarować farszem. Złożyć na pół. Tak samo usmażyć trzy omlety.

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...