Nadziewana cebula

Opublikowano: 23.08.2008, 13:54
Reklama
Składniki:
6 dużych cebul,
25 dag mięsa mielonego,
5 dag ryżu,
1/2 szklanki śmietany,
1 łyżka masła,
natka pietruszki,
koperek,
sól,
pieprz,
szczypta cynamonu.
Reklama
Przygotowanie:
Obrane cebule umyć w zimnej wodzie. Zalać lekko osolonym wrzątkiem. Gotować 3 minuty. Wyjąć, osączyć. Środki wydrążyć łyżeczką. Do mięsa dodać opłukaną, otrzepaną z wody i posiekaną natkę oraz koperek. Połączyć z posiekaną wydrążoną cebulą. Wymieszać z ugotowanym na sypko ryżem. Posolić. Popierzyć. Wypełnić cebule. Umieścić je w żaroodpornym naczyniu. Zalać 125 ml wody. Zapiekać, aż cebula się zrumieni. Śmietanę wymieszać z cynamonem. Polać przed końcem pieczenia.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...