Reklama

Koreczki owocowe na słodko według Kasi Bukowskiej

Oto składniki na koreczki na słodko według Kasi Bukowskiej:

Reklama
  • duży ananas
  • miseczka borówek amerykańskich
  • miseczka czerwonych winogron
  • miseczka pianek marshmallows

Kolorowe wykałaczki:

  • naklejki piankowe w różnych kształtach i kolorach
  • przepołowione wykałaczki do szaszłyków

Jak zrobić koreczki na słodko według Kasi Bukowskiej?

Na początku przygotowujemy odpowiednią ilość wykałaczek na koreczki dla gości. Każdą z nich oblepiamy naklejkami piankowymi tak, aby utworzyć wygodny trzonek do trzymania koreczka. Następnie obieramy ananasa. Odkrawamy koniec i przekładamy na bok. Posłuży jako podstawka do koreczków. Ananasa kroimy na mniejsze kawałeczki i odcinamy stwardniały głąb znajdujący się w środku. Nakłuwamy owoce w dowolnej kolejności, przekładając je piankami marshmallows. Ich długość i wielkość zależy tylko od naszego upodobania. Tak przygotowane koreczki owocowe na słodko świetnie sprawdzą się na przyjęciach dla dzieci lub nieco większych smakoszy.

Reklama

Zobacz inne przepisy w formie wideo

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...