Fasolka szparagowa duszona w śmietanie, z pieczarkami
Pyszne danie na kolację na ciepło.

Opublikowano: 02.03.2015, 00:12
Reklama
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- opakowanie mrożonej zielonej fasolki szparagpwej (450 g)
- 10 średnich pieczarek, pokrojonych w plasterki
- czerwona papryka pokrojona w kostkę
- 2 posiekane cebule
- 2 małe kubki śmietany 18% (po 150 g)
- szklanka kremówki
- 5 łyżek masła
- suszone oregano
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Błyskawiczne danie dla całej rodziny. Przyrządź je razem z nami!
- Fasolkę szparagową obgotuj 3 minuty w osolonej wodzie.
- Na maśle przesmaż pieczarki z cebulą, a gdy się zrumienią, dodaj paprykę.
- Następnie dołóż odsączoną na sicie fasolkę i zalej obiema śmietanami.
- Dopraw do smaku oregano, solą oraz pieprzem.
- Podawaj z tłuczonymi ziemniakami, pieczywem lub ryżem.
Reklama
Inne szybkie dania:
Spaghetti z patelni
Kurczak w panierce sezamowej
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...