Reklama
Ilość kalorii: 200
Czas przygotowania: 40 min
Ilość porcji: 10
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 5 średnich parzonych białych kiełbasek
  • opakowanie ciasta francuskiego w jednym płacie (ok. 45 dag)
  • mały słoiczek musztardy francuskiej
  • jajko
  • kminek
  • sezam
  • czarnuszka
Reklama
Przygotowanie:
  1. Ciasto francuskie rozmroź na dolnej półce w lodówce, a następnie wyjmij, rozwiń i pokrój na 10 równych prostokątów. Każdy prostokąt posmaruj musztardą francuską.
  2. Kiełbaski przekrój w poprzek na pół. Połówki kiełbasek zawiń w kawałki ciasta francuskiego. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż na niej kiełbaski w cieście, po czym posmaruj je jajkiem rozmieszanym z łyżką wody. Posyp sezamem, czarnuszką oraz kminkiem. Piecz 30 min (200 st.).
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...