Biała kiełbasa w cieście francuskim z musztardą francuską - przepis
Pyszne roladki z kiełbasą podawaj z ostrymi sosami i piklami. Możesz zaserwować je zarówno na wielkanocne śniadanie, jak i jako przekąski na późniejsze spotkanie z rodziną.
- Karolina Mazowiecka
Opublikowano: 20.03.2013, 11:21
Reklama
Ilość kalorii: 200
Czas przygotowania: 40 min
Ilość porcji: 10
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 5 średnich parzonych białych kiełbasek
- opakowanie ciasta francuskiego w jednym płacie (ok. 45 dag)
- mały słoiczek musztardy francuskiej
- jajko
- kminek
- sezam
- czarnuszka
Reklama
Przygotowanie:
- Ciasto francuskie rozmroź na dolnej półce w lodówce, a następnie wyjmij, rozwiń i pokrój na 10 równych prostokątów. Każdy prostokąt posmaruj musztardą francuską.
- Kiełbaski przekrój w poprzek na pół. Połówki kiełbasek zawiń w kawałki ciasta francuskiego. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż na niej kiełbaski w cieście, po czym posmaruj je jajkiem rozmieszanym z łyżką wody. Posyp sezamem, czarnuszką oraz kminkiem. Piecz 30 min (200 st.).
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...