Koreczki z winogron, sera pleśniowego i indyka - przepis
Koreczki z winogron, sera pleśniowego, pomidorów i indyka - podaj je podczas świąt lub w trakcie imprezy. To lekka i smakowita przekąska!

- Karolina Mazowiecka
Opublikowano: 13.03.2013, 05:23
Reklama
Ilość kalorii: 50
Czas przygotowania: 10 min
Ilość porcji: 16
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- kilka dużych winogron
- 15 dag sera pleśniowego
- 30 dag pieczonej piersi z indyka pokrojonej w kostkę
- pomidor pokrojony w ćwiartki
- 10 czarnych oliwek
- 1/4 papryki czerwonej pokrojonej w kostkę
- 2 przekrojone na pół truskawki
- kawałek świeżego ogórka pokrojonego na kawałki
- kilka rzodkiewek
Reklama
Przygotowanie:
- Winogrona opłucz, osusz, w każdym natnij niewielką kieszonkę. Ser pleśniowy pokrój na niewielkie, np. trójkątne, kawałki. Każde nadkrojone winogrono nadziej kawałkiem sera.
- Resztę składników – indyka, pomidora, oliwki, paprykę, truskawki, ogórek i rzodkiewki – nadziej w różnych konfiguracjach na wykałaczki.
Reklama
Reklama
Reklama