Tagiatelle z zielonymi szparagami i suszonymi pomidorami przepis
Świetna potrawa na wiosenny lub letni obiad albo ciepłą kolację
- Twoje dziecko
Opublikowano: 14.05.2009, 11:28
Reklama
Czas przygotowania: 30 min
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
makaron, pęczek zielonych szparagów, masło, suszone pomidory, czosnek, parmezan, oliwa z oliwek
Reklama
Przygotowanie:
Pół paczki makaronu ugotuj al dente z dodatkiem oliwy. Duży pęczek zielonych szparagów umyj, odetnij twarde końce, pokrój na kawałki, uduś na maśle pod przykryciem, by nieco zmiękły (główki krócej). Dodaj pół słoika pokrojonych w paski suszonych pomidorów w oliwie, łyżkę oliwy z pomidorów, czosnek do smaku. Zagotuj. Wymieszaj z gorącym makaronem i posyp dwiema łyżkami parmezanu.
Reklama
Nasza rada. Zamiast parmezanu możesz posypać potrawę pokrojonym w drobną kosteczkę lub pokruszonym serem feta, jak również łyżką drobniutko posiekanej bazylii.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...