Ryż po brazylijsku przepis
Ugotuj na obiad lub kolację ryż po brazylijsku. To prosta, a smaczna potrawa.
- Emilia Goliszewska dos Santos Luiz
Opublikowano: 12.09.2011, 18:53
Reklama
Czas przygotowania: 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
ryż
sól (szczypta)
oliwa (pół łyżeczki)
czosnek (2 ząbki)
cebula(1 plasterek)
Reklama
Przygotowanie:
do garnka wlewamy pol lyzeczki oleju,posmazamy na rozgrzanym oleju drobniutko pokrojony czosnek(2 zabki) i plasterek cebuli(ppokrojana drobniutko),do tego dodajemy suchy ,nieugotowany ryz(1 szkanke),prazymy wszytsko razem okolo3-4 minut,nastepnie dolewamy 3 szkalnki zimnej wody.ruyz przestajemy mieszac gdy zacznie sie gotowac.nie mieszac az do wyparowania wody.ugotowany ryz podac z miesem i fasola.Zycze Smacznego:)
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...