Reklama
Ilość kalorii: 540
Czas przygotowania: 40 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 75 dag fileta z łososia
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka oleju
  • 5 dag masła
  • 15 dag świeżych liści szpinaku
  • 2 cebulki dymki
  • 25 dag truskawek
  • wiórki parmezanu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Rybę opłucz, osusz. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, odstaw na 30 min w chłodne miejsce.
  2. Filet połóż na posmarowanej olejem folii aluminiowej. Posyp wiórkami masła, luźno owiń folią. Piecz ok. 20 min w 200 st. C.
  3. Szpinak opłucz, osącz. Dymkę opłucz, posiekaj. Truskawki umyj, osącz, odszypułkuj, przekrój na pół.
  4. Składniki sałatki wymieszaj, dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Skrop oliwą, posyp parmezanem.
  5. Porcje ryby na słodko podawaj na sałatce.
Reklama
Reklama
Reklama