Mintaj pieczony z porem: składniki i przepis
Mintaj pieczony z porem to delikatne i pyszne danie na każdą okazję. Najlepiej smakuje świeża ryba.
- Karolina Mazowiecka
Opublikowano: 23.02.2010, 11:32
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 4 grube, średnie filety z mintaja
- 2 duże pory
- czerwona papryka
- puszka czerwonej fasoli
- puszka białej fasoli
- pęczek koperku
- sok z cytryny
- łyżeczka przyprawy do pieczonej ryby
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki masła
- sól
- biały pieprz
Reklama
Przygotowanie:
- Filety opłucz (mrożone rozmroź). Skrop sokiem z całej cytryny, odstaw na 20 minut.
- Warzywa oczyść, paprykę pokrój w małą kostkę, pory w grube plastry. Na patelni rozgrzej oliwę, paprykę smaż ok. minuty, dodaj pory i smaż 3 minuty. Dodaj obie fasole, dopraw przyprawą do ryby, solą i pieprzem.
- Warzywa przełóż do naczynia do zapiekania, na wierzchu ułóż rybę, posyp posiekanym koperkiem, oprósz solą, pieprzem i obłóż kawałkami masła. Piecz 25 minut w temperaturze 190 stopni.
Reklama
Reklama
Reklama