Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 grube, średnie filety z mintaja
  • 2 duże pory
  • czerwona papryka
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka białej fasoli
  • pęczek koperku
  • sok z cytryny
  • łyżeczka przyprawy do pieczonej ryby
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • biały pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Filety opłucz (mrożone rozmroź). Skrop sokiem z całej cytryny, odstaw na 20 minut.
  2. Warzywa oczyść, paprykę pokrój w małą kostkę, pory w grube plastry. Na patelni rozgrzej oliwę, paprykę smaż ok. minuty, dodaj pory i smaż 3 minuty. Dodaj obie fasole, dopraw przyprawą do ryby, solą i pieprzem.
  3. Warzywa przełóż do naczynia do zapiekania, na wierzchu ułóż rybę, posyp posiekanym koperkiem, oprósz solą, pieprzem i obłóż kawałkami masła. Piecz 25 minut w temperaturze 190 stopni.
Reklama
Reklama
Reklama