Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 50 dag mielonego mięsa
  • olej
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1 kajzerka
  • sól
  • pieprz
  • 1 szklanka śmietany
  • 1 szklanka bulionu (może być z kostki)
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 pomidory
  • świeże zioła
Reklama
Przygotowanie:

Cebulę obrać, posiekać, wymieszać z mięsem, dodać namoczoną i odciśniętą kajzerkę i jajko, wymieszać, przyprawić, uformować kulki.

Pomidory pokroić w plasterki, w natłuszczonym naczyniu ułożyć mięsne kulki i plastry pomidora, zalać śmietaną z bulionem, dusić ok. 20 minut pod przykryciem na małym ogniu, posypać zieleniną.

Reklama

Źródło: "Przyjaciółka"

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...