Mięso duszone w śmietanie
Zamiast mielonego możesz użyć mięsa w kawałkach, np. wołowiny, drobiu.
Opublikowano: 11.12.2007, 11:22
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 50 dag mielonego mięsa
- olej
- 1 cebula
- 1 jajko
- 1 kajzerka
- sól
- pieprz
- 1 szklanka śmietany
- 1 szklanka bulionu (może być z kostki)
- 1 łyżka musztardy
- 2 pomidory
- świeże zioła
Reklama
Przygotowanie:
Cebulę obrać, posiekać, wymieszać z mięsem, dodać namoczoną i odciśniętą kajzerkę i jajko, wymieszać, przyprawić, uformować kulki.
Pomidory pokroić w plasterki, w natłuszczonym naczyniu ułożyć mięsne kulki i plastry pomidora, zalać śmietaną z bulionem, dusić ok. 20 minut pod przykryciem na małym ogniu, posypać zieleniną.
Reklama
Źródło: "Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...