Spaghetti z łososiem - przepis
Makaron wstążki, we włoskiej kuchni nazywany mianem fettuccine, to jedna z jego najelegantszych form, niezwykle efektownie prezentująca się na talerzu.

- serwis prasowy
Opublikowano: 15.03.2013, 01:22
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 200 g fileta z łososia
- 150 ml wody
- 1 mały por
- 300 ml słodkiej śmietany 18%
- 50 ml wina białego półsłodkiego
- 2 łyżki oleju
- 250 g Makaronu Międzybrodzkiego wstążki
- sól, pieprz do smaku
- listki świeżej rukoli do ozdoby
Reklama
Przygotowanie:
- Gotujemy makaron.
- Łososia doprawiamy solą i pieprzem, następnie podsmażamy, polewamy wodą i dusimy ok. 3-4 minut.
- Pora czyścimy, a następnie kroimy i podsmażamy. Dodajemy śmietanę, wino i doprawiamy. Całość ciągle mieszając, trzymamy na ogniu do zagotowania.
- Makaron wykładamy na talerz, polewamy sosem, a na wierzchu kładziemy cząstki duszonego łososia.
- Całość dekorujemy listkami świeżej rukoli.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...