Makaron kokardki w sosie szpinakowym - przepis

- Karolina Mazowiecka
Opublikowano: 28.08.2012, 20:47
Reklama
Składniki:
- 40 dag makaronu kokardki
- 60 dag świeżego szpinaku (ew. 45 dag grubo siekanego mrożonego)
- 20 dag sera pleśniowego
- cebula dymka
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
- 2 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Reklama
Dekoracja:
- 20 dag pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki listków bazylii
Przygotowanie:
Reklama
- Szpinak opłucz, grubo pokrój. Dymkę posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj szpinak, przykryj i ogrzewaj 3 min. Dodaj śmietanę, czosnek, pieprz i szczyptę soli. Ser pokrój w kostkę i dodaj do szpinaku. Podgrzewaj na wolnym ogniu 5 min.
- Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, osącz. Dodaj do szpinaku, wymieszaj i podgrzewaj 2 min. Udekoruj pokrojonymi na połówki pomidorkami i posyp listkami bazylii.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...