Reklama
Składniki:
  • 40 dag makaronu kokardki
  • 60 dag świeżego szpinaku (ew. 45 dag grubo siekanego mrożonego)
  • 20 dag sera pleśniowego
  • cebula dymka
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
Reklama

Dekoracja:

  • 20 dag pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki listków bazylii
Przygotowanie:
Reklama
  1. Szpinak opłucz, grubo pokrój. Dymkę posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj szpinak, przykryj i ogrzewaj 3 min. Dodaj śmietanę, czosnek, pieprz i szczyptę soli. Ser pokrój w kostkę i dodaj do szpinaku. Podgrzewaj na wolnym ogniu 5 min.
  2. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, osącz. Dodaj do szpinaku, wymieszaj i podgrzewaj 2 min. Udekoruj pokrojonymi na połówki pomidorkami i posyp listkami bazylii.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...