Reklama
Ilość kalorii: 380
Czas przygotowania: 110 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 4 udka z kurczaka
  • 1,2 kg kiszonej kapusty
  • duża cebula
  • 6 płaskich łyżeczek przyprawy do kurczaka
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 4 ząbki czosnku
  • 6 łyżeczek oleju
Reklama

Dodatkowo:

  • 4 łyżki oleju
Przygotowanie:
Reklama
  1. Obrany czosnek pokrój w słupki, wymieszaj z olejem, przyprawą do kurczaka i papryką. Marynatą natrzyj mięso, przykryj i odstaw na noc do lodówki.
  2. Kapustę przepłucz, odciśnij, wymieszaj z posiekaną cebulą, ułóż w naczyniu do zapiekania. Polej dodatkowym olejem. Na wierzchu ułóż zamarynowane udka, przykryj. Piecz 1,5 godziny w piekarniku nagranym do temp. 200 st. Co jakiś czas delikatnie zamieszaj kapustę. Około 15 min przed końcem pieczenia naczynie odkryj, aby pieczone udka z kurczaka ładnie się zrumieniły.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...