Gulasz wołowy z makaronem

- Karolina Mazowiecka
Opublikowano: 07.02.2011, 09:40
Reklama
Składniki:
- 80–90 dag antrykotu
- 6 łyżek oleju
- duża obrana i pokrojona w kostkę cebula
- puszka krojonych pomidorów
- 6 średnich pieczarek pokrojonych w plasterki
- 3 łyżki oliwy
- szczypta pieprzu Cayenne
- sól
- szczypta cukru
- 40 dag makaronu
- posiekana natka pietruszki
Reklama
Przygotowanie:
1. Oczyszczone mięso pokrój w kostkę. Oprósz pieprzem i obsmaż na oleju. Podlej 1/2 szklanki wody i duś pod przykryciem, aż mięso zmięknie, a woda odparuje.
Reklama
2. W garnuszku na oliwie przesmaż cebulę, dodaj pomidory, pieczarki i duś przez 20 min. Dopraw do smaku, dodaj podduszone mięso i duś jeszcze kolejne 30 min. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, osącz i podawaj z gulaszem. Posyp natką.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...