Duszone polędwiczki z pomarańczami - przepis
Specyficzne mięso królika to dobry pomysł na niedzielny obiad.
- Edipresse
Opublikowano: 24.01.2010, 10:53
Reklama
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
- 300 g polędwiczki z królika
- 100 ml bulionu
- 2 łyżki masła
- 2 młode cebulki
- 5 ml śmietany 30%
- 2 pomarańcze
Reklama
Przygotowanie:
- Mięso dokładnie umyj.
- Cebulki obierz ze skórki, bardzo drobno pokrój.
- Obsmaż królika na maśle z dodatkiem cebulek, podlej bulionem. Duś pod przykryciem około 15 minut. Następnie mięso wyjmij.
- Do sosu dodaj śmietanę oraz pokrojone pomarańcze, podduś 5-8 minut. Polędwicę pokrój w plastry, ułóż na talerzyku i polej sosem.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...