Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 50 dag paluszków krabowych,
  • 2 posiekane cebule,
  • 6 papryczek chili,
  • 8 ząbków czosnku,
  • 300 ml mleczka kokosowego,
  • 60 ml oliwy,
  • 20 listków curry,
  • kawałek imbiru,
  • 1 łyżeczka soku z cytryny,
  • 1 łyżeczka chili,
  • 1/2 łyżeczki kurkumy,
  • sól.
Reklama
Przygotowanie:
  1. W garnku rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę. Włożyć listki curry, posiekane papryczki chili, zmiażdżony czosnek, pokrojony w plasterki imbir i gotować 5 minut na małym ogniu.
  2. Dodać chili w proszku i kurkumę, dolać 200 ml wody i mieszając zagotować. Następnie zmniejszyć ogień i trzymać na nim przez 8 minut, co jakiś czas mieszać.
  3. Do potrawy dodać paluszki krabowe i gotować około 10 minut. Dodać mleczko kokosowe i dusić 3 minuty.
  4. Doprawić solą, zdjąć z ognia i odstawić na kilka minut, następnie przyprawić sokiem z cytryny. Podawać zaraz po przygotowaniu.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...