Cukinia faszerowana pieczarkami

- Irena Piotrak
Opublikowano: 26.10.2011, 07:30
Reklama
Składniki:
- 2 cukinie
- 6 pieczarek
- cebula
- 15 dag wędliny (szynki, kiełbasy)
- 2 pomidory
- 10 dag żółtego sera
- olej
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Cukinie rozetnij wzdłuż na połówki, wydrąż środki, lekko posól.
2. Na oleju podsmaż drobno pokrojone pieczarki, posiekaną cebulą i drobno pokrojoną wędliną. Przypraw solą i pieprzem.
3. Ser zetrzyj. Pomidory pokrój na połówki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kostkę.
Reklama
4. Cukinie nadziej podsmażonymi składnikami, posyp serem. Zapiekaj około 20 minut w temperaturze 180 st. C. Gotowe cukinie posyp pomidorami. Polej ketchupem.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...