Barani móżdżek
Dla koneserów. Spróbuj, a zrobisz je znowu!
Opublikowano: 26.03.2008, 22:04
Reklama
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
4 móżdżki baranie,
1 marchewka,
1 cebula,
sok z cytryny,
natka pietruszki,
liść laurowy,
sól,
pieprz,
tymianek,
liść laurowy.
Reklama
Przygotowanie:
Z namoczonych w zimnej wodzie móżdżków pozbyć się błon i żyłek. Obrać i pokroić cebulę i marchewkę. Wrzucić do rondla. Dodać tymianek, pokrojoną natkę pietruszki, pieprz, sól, sok z cytryny i liść laurowy. Zalać zimną wodą. Gotować przez 10 minut. Do wywaru włożyć móżdżki. Gotować przez 15 minut. Podawać z sosem.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...