Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka
- szklanka małych różyczek brokułu
- posiekana średnia cebula
- 4 łyżki tartego sera żółtego
- łyżeczka tymianku
- 2 łyżeczki zielonej czubrycy lub łyżeczka przyprawy uniwersalnej do potraw
- pieprz
- sól
- olej
Przygotowanie:
- Brokuły blanszuj 3 minuty w lekko osolonej wodzie, osącz. Cebulę przesmaż na łyżce oleju. Ostudzone warzywa wymieszaj z serem i tymiankiem.
- Pierś przekrój na 4 sznycle, lekko rozbij, jedną stronę posyp czubrycą lub przyprawą do potraw i pieprzem. Nałóż farsz i zwiń w zgrabną roladkę. Cztery kawałki foli aluminiowej posmaruj olejem, ułóż zrazy i zwiń. Piecz ok. 30 min (200 st.) lub gotuj 35 min na parze. Podawaj z ryżem i ugotowanymi buraczkami z jogurtem.