Składniki:
Koktajl cytrusowy:
- 160 ml soku pomarańczowego
- 10 ml soku cytrynowego
- 10 ml grenadiny
- 1/4 cytryny
- lód w kostkach
Łagodna Mary:
- 150 ml soku pomidorowego
- sos worcestershire
- tabasco
- gałązka selera naciowego
- sól, pieprz
- lód w kostkach
Kompot wiśniowy:
- 250 g mrożonych wiśni
- 4–6 łyżek cukru
- 1/2 cytryny
- szczypta mielonego chili
- lód w kostkach
Przygotowanie:
Koktajl cytrusowy:
Soki i syrop z granatu wlej do shakera. Dodaj kostki lodu. Potrząsając, dobrze wymieszaj. Wlej do wysokiej szklanki. Udekoruj plasterkiem cytryny.
Łagodna Mary:
Sok pomidorowy wlej do wysokiej szklanki. Dopraw do smaku sosem worcestershire, tabasco, solą i pieprzem. Wrzuć kilka kostek lodu. Przed podaniem włóż seler naciowy.
Kompot wiśniowy:
Wiśnie ugotuj z dodatkiem cukru, odrobiny soku z cytryny i szczypty mielonego chili. Dobrze ostudź, przecedź i wlej do szklanek z dodatkiem lodu. Udekoruj plasterkiem cytryny.