Texas chilli
Cebulę pokroić w jak najdrobniejszą kostkę i zeszklić w garnku na oleju. Do cebuli dodajemy mięso i dusimy. Dodajemy chilli i ewentualnie kurkumę (niedużo!!!) W zależności od naszych upodobań co do twardości czerwonej papryki dodajemy ją do mięsa w odpowiednim momencie.

Składniki

0,5 kg mięsa mielonego (wołowego lub wieprzowo-wołowego)
Sposób przygotowania
Cebulę pokroić w jak najdrobniejszą kostkę i zeszklić w garnku na oleju. Do cebuli dodajemy mięso i dusimy. Dodajemy chilli i ewentualnie kurkumę (niedużo!!!) W zależności od naszych upodobań co do twardości czerwonej papryki dodajemy ją do mięsa w odpowiednim momencie.
Następnie wlewamy przecier pomidorowy i fasolę. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dusimy kilka minut na małym ogniu. Na koniec dodajemy starty żółty ser i mieszamy wszystko.