Śledź po polsku
Śledź po polsku to pyszny sposób na śledzia z jabłkiem i jajkiem.

Opublikowano: 09.08.2011, 10:12
Reklama
Składniki:
Reklama
- 1kg jabłek
- Słoik moskalików
- 5 jajek
- majonez
- sok cytrynowy
- cukier
Reklama
Sposób przygotowania:
Jabłka obieramy i ścieramy na wiórki, żeby nam nie z czarniały, mieszamy je z łyżką majonezu i troszkę skrapiamy sokiem z cytryny (robimy to na bieżącą po każdym jabłku). Jabłka wymieszane z majonezem doprawiamy cukrem. Wymieszany farsz wykładamy na półmisek. Jajka gotujemy na twardo. Połówki jajek układamy na farszu. Każde jajko owijamy połówką moskalika. Możemy przystroić jajko według uznania (porem, pietruszką, marchewką).
Autor: Sikora.
Zobacz także inne Przepisy na śledzia.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...