Roladki z łososia - przepis
Jako przekąska roladki z łososia idealnie nadają się na każde przyjęcie!

- Irena Piotrak
Opublikowano: 31.01.2013, 09:29
Reklama
Ilość kalorii: 65
Czas przygotowania: 25 min
Ilość porcji: 12
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 15 dag wędzonego łososia w plastrach
- pół cytryny
- pół pęczka koperku
- 30 dag kremowego, śmietankowego twarożku
- 2 łyżki śmietany
- 1 łyżeczka chrzanu
- 2 łyżki kiełków, np. słonecznika
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
- Plastry łososia rozłóż na desce, skrop sokiem z cytyrny.
- Koperek dokładnie opłucz, osusz, drobno posiekaj.
- Twarożek utrzyj ze śmietaną. Dodaj do niego koperek i chrzan. Wymieszaj dokładnie, dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Przygotowaną masą delikatnie smaruj plastry łososia. Zwijaj je w dość ścisłe roladki, dobrze schłodź.
- Pokrój je w plastry szerokości ok. 2 cm. Łososiowe roladki ułóż na półmisku, udekoruj kiełkami.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...