Reklama
Ilość kalorii: 65
Czas przygotowania: 25 min
Ilość porcji: 12
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 15 dag wędzonego łososia w plastrach
  • pół cytryny
  • pół pęczka koperku
  • 30 dag kremowego, śmietankowego twarożku
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 2 łyżki kiełków, np. słonecznika
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Plastry łososia rozłóż na desce, skrop sokiem z cytyrny.
  2. Koperek dokładnie opłucz, osusz, drobno posiekaj.
  3. Twarożek utrzyj ze śmietaną. Dodaj do niego koperek i chrzan. Wymieszaj dokładnie, dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Przygotowaną masą delikatnie smaruj plastry łososia. Zwijaj je w dość ścisłe roladki, dobrze schłodź.
  5. Pokrój je w plastry szerokości ok. 2 cm. Łososiowe roladki ułóż na półmisku, udekoruj kiełkami.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...