Reklama
Ilość kalorii: 185
Czas przygotowania: 50 min
Ilość porcji: 8
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 8 jajek
  • 10 dag pieczarek
  • 10 dag masła
  • 4 łyżki śmietany
  • pół pęczka szczypiorku lub natki pietruszki
  • pół szklanki tartej bułki
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Jajka umyj, ugotuj na twardo. Odcedź, zalej zimną wodą, ostudź, wytrzyj. Każde ostrożnie przekrój wzdłuż na pół razem ze skorupką. Delikatnie wyjmij żółtka i białka. Połówki skorupek zachowaj do faszerowania.
  2. Pieczarki oczyść, drobno posiekaj, przesmaż na łyżce masła, odparuj wodę.
  3. Białka i żółtka posiekaj, wymieszaj z pieczarkami, śmietaną i posiekaną zieleniną. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Farszem napełnij połówki skorupek. Powierzchnię lekko ubij, panieruj w tartej bułce. Kładź farszem do dołu na patelni z rozgrzanym masłem. Usmaż na złoty kolor.
  5. Jajka faszerowane możesz podawać jako wielkanocne przekąski.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...