Sum afrykański

Sum afrykański.
Sum afrykański to prosty przepis na aromatyczną smażoną rybę, która na pewno wszystkim zasmakuje.
/ 10.08.2011 15:59
Sum afrykański.

Składniki:

  • 2 filety suma afrykańskiego
  • Marynata:
  • 5 łyżek mleka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki marynaty ubić trzepaczką, żeby powstała emulsja. Filety pokroić na kawałki. Marynatą posmarować kawałki suma i włożyć do lodówki na godzinę. Smażyć (bez panierki) na mocno rozgrzanym oleju z obu stron.

Autor: eli_555

Zobacz także:  Ryby.

Redakcja poleca

REKLAMA