Śledź po polsku

Śledź po polsku.
Śledź po polsku to pyszny sposób na śledzia z jabłkiem i jajkiem.
/ 09.08.2011 10:12
Śledź po polsku.

Składniki:

  • 1kg jabłek
  • Słoik moskalików
  • 5 jajek
  • majonez
  • sok cytrynowy
  • cukier

Sposób przygotowania:

Jabłka obieramy i ścieramy na wiórki, żeby nam nie z czarniały, mieszamy je z łyżką majonezu i troszkę skrapiamy sokiem z cytryny (robimy to na bieżącą po każdym jabłku). Jabłka wymieszane z majonezem doprawiamy cukrem. Wymieszany farsz wykładamy na półmisek. Jajka gotujemy na twardo. Połówki jajek układamy na farszu. Każde jajko owijamy połówką moskalika. Możemy przystroić jajko według uznania (porem, pietruszką, marchewką).

Autor: Sikora.

Zobacz także inne Przepisy na śledzia.

Redakcja poleca

REKLAMA