Błyskawiczne pasty do kanapek

Pasty kanapkowe błyskawicznie zamienią zwykłą kromkę chleba w niebanalną i pyszną kanapkę, idealną na śniadanie, kolację, a nawet przyjęcie.
/ 21.02.2013 06:36

Pasty kanapkowe błyskawicznie zamienią zwykłą kromkę chleba w niebanalną i pyszną kanapkę, idealną na śniadanie, kolację, a nawet przyjęcie.

W sklepach mamy ogromny wybór przeróżnych smarowideł do chleba, na bazie ryb, serów, wędlin. Ale miejmy świadomość, ze pełno w nich konserwantów i innych ulepszaczy, no a przede wszystkim żadna z nich nie będzie smakowała tak dobrze, jak ta przygotowana własnoręcznie. Zwłaszcza, że wykonanie ich jest proste i nie wymaga zbyt wiele czasu.

ich smak i wygląd zależy właściwie od nas, od tego, jakich składników użyjemy. Możliwości naprawdę są nieograniczone. Zobaczcie nasze propozycje przepysznych past, które zamienią banalną kromkę chleba w smakowitą kanapkę na którą nie trzeba kłaść już nic więcej.

Pasta rybna. Do jej przygotowania można użyć wędzoną makrelę, wędzonego łososia,tuńczyka z puszki lub anchois. Do zmiksowanego blenderem mięsa dodajemy cebulę lub szczypiorek, ogórka kiszonego lub konserwowego oraz natkę pietruszki.

Błyskawiczne pasty do kanapek

Pasta jajeczna. Podstawą tej pasty są ugotowane na twardo i posiekane jajka połączone z majonezem. Do nich możemy dodać straty na grubych oczkach żółty ser, suszone pomidory oraz dużo szczypiorku, natki pietruszka, bądź koperku.

Błyskawiczne pasty do kanapek

Pasta serowa. Możemy przygotować pastę z żółtego sera (startego) z majonezem, papryką, a nawet odrobiną papryki chilli dla zaostrzenia smaku, ogórkiem konserwowym, a także pastę z twarożku z dodatkiem śmietany, szczypiorku, rzodkiewki i zielonego ogórka.

Błyskawiczne pasty do kanapek

Pasta z groszku. Najlepszy będzie groszek konserwowy zmiksowany z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i odrobiną oliwy z oliwek.

Błyskawiczne pasty do kanapek

Pasta z  kurczaka. Można ja przygotować z kurczaka gotowanego lub wędzonego. Mięso należy rozdrobnić blenderem z cebulką, jajkami na twardo, pomidorami, majonezem i ketchupem.

Błyskawiczne pasty do kanapek

Przygotowując pasty kanapkowe nie żałujmy świeżych ziół, które nadadzą nie tyko apetycznego wyglądu, ale także niezwykłego aromatu.

Redakcja poleca

REKLAMA