Reklama
Ilość kalorii: 150
Czas przygotowania: 90 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Trudne
Składniki:
  • 50 dag mąki
  • 15 dag masła
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki śmietany
  • sól
Reklama

Farsz:

  • 40 dag kiszonej kapusty
  • 5 dag suszonych grzybów
  • cebula
  • 10 dag startego sera
  • 2 łyżki oleju
  • 3 liście laurowe
  • sól
  • pieprz

oraz:

  • jajko
  • łyżka kminku
Przygotowanie:
Reklama
  1. Grzyby zalej 400 ml wody, mocz 4 godz., gotuj 10 min, posiekaj. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj grzyby i pokrojoną kapustę. Wlej wywar z grzybów. Dodaj przyprawy. Duś 45 min. Odparuj i ostudź. Wyjmij listki, dodaj starty ser.
  2. Składniki na ciasto posiekaj, zagnieć, chłodź 30 min. Rozwałkuj, pokrój na kwadraty. Ułóż na nich porcje nadzienia, zlep pierogi. Posmaruj jajkiem i posyp kminkiem. Piecz 20 min (180 st.).
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...