Reklama
Czas przygotowania: 25 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • opakowanie jasnej galaretki (może być cytrynowa albo ananasowa)
  • 10 dag owocowych żelków w kształcie misiów
Reklama

Do dekoracji:

  • miękkie owoce sezonowe
  • listki mięty
Przygotowanie:
Reklama
  • Do czterech pucharków rozłóż schłodzone żelki, uważając, żeby kolorystycznie wszystkie porcje były podobne.
  • Galaretkę przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odstaw do ostudzenia. Kiedy zacznie lekko tężeć, ale jeszcze będzie płynna, zalej nią ułożone w pucharkach żelki.
  • Owoce ponadziewaj na patyczki, jak szaszłyki, i podaj małym gościom razem z żelkowym deserem.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...