Reklama
Ilość kalorii: 620
Czas przygotowania: 90 min
Ilość porcji: 12
Stopień trudności: Średnie
Składniki:

Ciasto:

  • 5 jajek
  • 25 dag brązowego cukru
  • 25 dag mąki
  • 25 dag masła
  • 2 łyżki ciemnego kakao
  • 10 dag gorzkiej czekolady
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Reklama

Krem:

  • 1/2 l kremówki
  • 30 dag czekolady deserowej
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżki rumu

Oraz:

  • 25 dag konfitury malinowej

Do dekoracji:

  • polewa czekoladowa
  • listki z czekolady
  • maliny
Przygotowanie:
  1. Masło utrzyj z cukrem, dodaj po jajku. Połącz z mąką, kakao i proszkiem. Wymieszaj z roztopioną w mleku i ostudzoną czekoladą. Przełóż do dużej tortownicy. Piecz 50 min (180 st.).
  2. Przygotuj krem: w gorącej kremówce rozpuść czekoladę i cukier waniliowy. Ostudź, wymieszaj z rumem.
  3. Ciasto przekrój na 3 blaty i przełóż je podgrzaną konfiturą i kremem. Posmaruj polewą. Udekoruj malinami i czekoladowymi listkami.
Reklama

Zobacz także:

Biały tort czekoladowy
Tort z czereśniami

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...