Tiramisu
Orzeźwiający włoski deser

- Irena Piotrak
Opublikowano: 13.01.2010, 10:10
Reklama
Przygotowanie ok. 30 min * 1 porcja – ok. 260 kcal
Reklama
Składniki na 6 porcji:
- 4 żółtka
- 50 g likieru amaretto
- 50 dag serka mascarpone
- 20 dag kremówki
- 25 dag podłużnych biszkoptów
- po 1/2 szklanki mocnego naparu kawy i cukru pudru
- 3 łyżki kakao
Sposób wykonania:
1. Żółtka utrzyj z cukrem, kremówkę ubij na sztywno, serek mascarpone utrzyj, dodając stopniowo żółtka, na końcu kremówkę i likier, wymieszaj wszystko na jednolitą, gładką masę.
2. Biszkopty podziel na trzy części, mocz w naparze kawowym, posyp kakao, przełóż kremem, tak ułóż na przemian trzy warstwy.
3. Wierzch tiramisu pokryj kremem i obficie posyp kakao.
Reklama
Pyszne ciasta i desery - forum >>
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...