Reklama
Ilość kalorii: 330
Czas przygotowania: 60 min
Ilość porcji: 8
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 42 dag ciasta francuskiego w jednym płacie
  • 30 dag truskawek
  • szklanka kremówki
  • 50 dag serka mascarpone
  • cytryna
  • 5 łyżek cukru pudru
Reklama

Dodatkowo:

  • posiekana czekolada
  • cukier puder
Przygotowanie:
Reklama
  1. Ciasto francuskie pokrój na 8 prostokątów. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz ok. 40 min w temp. 210 stopni, aż ciasto urośnie i się zrumieni. Ostudź je i każdy prostokąt przekrój w poprzek na dwa blaty.
  2. Schłodzoną kremówkę ubij na sztywno. Ser utrzyj z cukrem pudrem i skórką otartą z cytryny oraz sokiem z 1/2 cytryny. Połącz z kremówką.
  3. Krem za pomocą szprycy cukierniczej wyciśnij na połowę blatów, obłóż truskawkami pokrojonymi w plasterki. Przykryj resztą blatów.
  4. Wierzch ciastek z truskawkami oprósz cukrem pudrem i posiekaną czekoladą.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...