Reklama
Ilość kalorii: 390
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 1/2 l mleka
  • kawałek cynamonu
  • 1,5 tabliczki białej czekolady
  • 100 ml śmietanki kremówki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • kawałek czekolady deserowej
Reklama
Przygotowanie:
  1. Mleko zagotuj z cynamonem. Cynamon wyjmij, a do mleka dodaj kawałki czekolady. Mieszaj, aż się rozpuszczą.
  2. Kremówkę ubij z cukrem pudrem.
  3. Brzeg każdej szklanki zanurz w miodzie rozmieszanym z 2 łyżkami wody, a następnie w cukrze trzcinowym.
  4. Gorący napój rozlej do szklanek. Udekoruj bitą śmietaną i startą czekoladą.
Reklama
Reklama
Reklama