Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 12 naleśników
  • 50 dag zmielonego twarogu
  • 2 jajka
  • 10 dag cukru
  • cukier waniliowy
  • łyżeczka skórki otartej z cytryny
  • masło do smażenia
  • sos owocowy do polania
Reklama
Przygotowanie:

1. Żółtka utrzyj z połową cukru, cukrem waniliowym i skórką cytrynową na puszysty kogel-mogel.

2. Białka ubij w wysokim naczyniu na sztywną pianę z resztą cukru.

3. Zmielony twaróg włóż do miski. Dodaj kogel-mogel i pianę z białek. Dokładnie wymieszaj, ewentualnie jeszcze dosłódź do smaku.

Reklama

4. Naleśniki posmaruj przygotowaną masą serową, zwiń ciasno w rulony. Obsmaż na gorącym maśle. Polej ulubionym sosem owocowym (np. truskawkowym, wiśniowym) i od razu podawaj.

Reklama
Reklama
Reklama