Wielkanoc 2008

Opublikowano: 07.03.2008, 11:37
Reklama
W tym roku tuż przed Wielkanocą powitaliśmy wiosnę. Dlatego w naszym świątecznym menu oprócz tradycyjnych potraw z mięs oraz nowych pomysłów na pieczenie i pasztety – którym poświęciliśmy nasz hit – znajdziecie dużo orzeźwiających sałatek i przekąsek ze świeżymi warzywami. Postaraliśmy się też wybrać mało znane przepisy na ciasta .
Trzeba je wypróbować, bo są naprawdę warte grzechu.
Wesołych świąt!
W numerze:

RODZINNA BIESIADA
- Od śniadania do kolacji: żurek w chlebie, półmisek przekąsek, jajka z kawiorem, sałatka z brokułami, sos majonezowy, babka nasączana, babki z owocami
ŚWIĄTECZNE HITY
- Coś z jajem, na dobry początek: cytrynowe jajka, faszerowane, suflet z jarzynami, jaskółcze gniazdka, babeczki z jajkiem i jajka w skorupkach
- Przekąski, które cieszą wzrok i podniebienie: zawijana cukinia, roladki z łososia, szpinakowe rozmaitości, nadziewane miseczki, zawijana szynka, pasztet domowy, szynka z mango, zapiekane roladki, szparagi z szynką, karotki z dipem, nadziewane pomidory
WITAMINOWY RAJ
- Sałatek zielony dostatek: orzeźwiająca, klasyczna, roszponka z oliwkami, z selerem naciowym, sałatowy miks
NAJLEPSZE WYPIEKI
- Serniki dla nieśmiałych: z rodzynkami na cieście, z kruszonką i brzoskwiniami, z biszkoptami, w czekoladzie
- Piękne baby i babeczki: bułeczki z lukrem, wieniec z bakaliami, baba cytrynowa z cukrem, brioszki wielkanocne, drożdżowa z lukrem
- Zapraszamy do mazurka!: figlarne zajączki, mazurek czekoladowy, kajmakowy, orzechowy, migdałowy
- Całkiem nowa słodka pokusa: gruszkowiec, rolada, serowiec z czekoladą, ciasto jabłkowo-orzechowe, baranki wielkanocne
DESERY
- Dla łasuchów: maliny w czekoladzie, śnieżna czekolada, daktyle w migdałowym kremie
CZYTELNICY GOTUJĄ
- Mięsa, pasztety, sałatki, ciasta
Reklama
Reklama
Reklama

