Reklama

W tym roku tuż przed Wielkanocą powitaliśmy wiosnę. Dlatego w naszym świątecznym menu oprócz tradycyjnych potraw z mięs oraz nowych pomysłów na pieczenie i pasztety – którym poświęciliśmy nasz hit – znajdziecie dużo orzeźwiających sałatek i przekąsek ze świeżymi warzywami. Postaraliśmy się też wybrać mało znane przepisy na ciasta .
Trzeba je wypróbować, bo są naprawdę warte grzechu.

Wesołych świąt!


W numerze:

RODZINNA BIESIADA

  • Od śniadania do kolacji: żurek w chlebie, półmisek przekąsek, jajka z kawiorem, sałatka z brokułami, sos majonezowy, babka nasączana, babki z owocami

ŚWIĄTECZNE HITY

  • Coś z jajem, na dobry początek: cytrynowe jajka, faszerowane, suflet z jarzynami, jaskółcze gniazdka, babeczki z jajkiem i jajka w skorupkach
  • Przekąski, które cieszą wzrok i podniebienie: zawijana cukinia, roladki z łososia, szpinakowe rozmaitości, nadziewane miseczki, zawijana szynka, pasztet domowy, szynka z mango, zapiekane roladki, szparagi z szynką, karotki z dipem, nadziewane pomidory

WITAMINOWY RAJ

  • Sałatek zielony dostatek: orzeźwiająca, klasyczna, roszponka z oliwkami, z selerem naciowym, sałatowy miks

NAJLEPSZE WYPIEKI

  • Serniki dla nieśmiałych: z rodzynkami na cieście, z kruszonką i brzoskwiniami, z biszkoptami, w czekoladzie
  • Piękne baby i babeczki: bułeczki z lukrem, wieniec z bakaliami, baba cytrynowa z cukrem, brioszki wielkanocne, drożdżowa z lukrem
  • Zapraszamy do mazurka!: figlarne zajączki, mazurek czekoladowy, kajmakowy, orzechowy, migdałowy
  • Całkiem nowa słodka pokusa: gruszkowiec, rolada, serowiec z czekoladą, ciasto jabłkowo-orzechowe, baranki wielkanocne

DESERY

  • Dla łasuchów: maliny w czekoladzie, śnieżna czekolada, daktyle w migdałowym kremie

CZYTELNICY GOTUJĄ

  • Mięsa, pasztety, sałatki, ciasta
Reklama
Reklama
Reklama