Sosy zawsze udane
Sosy nadają potrawom soczystość, urozmaicają menu i wydatnie podnoszą smak naszych dań głównych, sałatek, a także deserów.

Opublikowano: 05.11.2008, 15:13
Reklama

Warto wiedzieć
- Krótka historia sosów
SOSY WYTRAWNE
Mięsa w aromatycznych sosach
- Żeberka w sosie śliwkowym
- Pieczeń na słodką nutę, ozorki pod beszamelem
- Pieczeń z cebulą
- Schab w jasnym sosie, gołąbki w sosie pomidorowym
- Wieprzowina z sosem grzybowym
- Zrazy zawijane z grzybami, comber pieczony w śmietanie
Sosy do makaronów, ryżu i ziemniaków
- Makaron z sosem łososiowym
- Spaghetti z sosem pomidorowym
- Makaron z sosem ziołowo-serowym
- Makaron po włosku i po polsku
- Szaszłyk z ryżem w sosie pieprzowym
- Pikantny ryż z papryką, ryż z brokułami i łopatką
- Wołowina z jarzynami i ziemniaczkami
- Awanturka z frytkami, ziemniaki z zielonym sosem
Najlepsze zapiekanki
- Lazanie z warzywami
Dipy do mięs i wędlin
- Klopsiki z sosem z bazylią
- Pasztet z pikantnym sosem żurawinowym
Sosy sałatkowe
- Sos winegret i sałatka z szynką
- Sałatka owocowa z jogurtem, sałatka z mozzarellą w sosie balsamicznym
- Sałatka z krewetkami w różowym sosie
- Sałatka jarzynowa, tzatziki
SOSY SŁODKIE
Desery z sosami na zimno i na gorąco
- Zabajone z malinami
- Krem z sosem kawowym, lody z sosem wiśniowym
- Sos czekoladowy z lodami
- Mus malinowy z sosem malinowym, sos egzotyczny z owocami
- Suflet z sosem waniliowym
- Owoce w karmelu, flan
Reklama
Reklama
Reklama

