Reklama

Zapraszamy na wielkie smażenie!

  • Skąd się wzięły te pyszne placki?
  • Zostań mistrzynią patelni!

Naleśniki, omlety, słodkie zapiekanki

  • Dla łasuchów sakiewki nadziewane pastą twarożkowo-czekoladową
  • Pachnące latem naleśniki z malinami
  • Niebanalne z orzechami
  • Coś dla znawców: wykwintne miseczki z marmoladą własnej roboty
  • Sycący omlet biszkoptowy pełen jeżyn
  • Wspaniała przekąska: rożki z bitą śmietaną
  • Zrób tort z bezą – to wcale nie jest trudne!
  • Naleśniki z kremem zamiast tradycyjnej zapiekanki

Niezastąpione placki i racuchy

  • Pachnące domowymi powidłami
  • Mocno owocowe
  • Na deser ze śmietaną i wiśniami
  • Pszenne bliny z miodem
  • Egzotyczne z bananami
  • Piętrowe gofry z bitą śmietaną

Tradycyjne pączki i nowoczesne oponki

  • Z przepisów prababci, z konfiturą
  • Na jeden kąsek: puszyste kulki pachnące cynamonem

Przeboje światowej kuchni

  • Francuskie naleśniki Suzette dla amatorów dobrych likierów i koniaków
  • Egipskie maleństwa z syropem upajające aromatem róży i migdałów
  • Prosta potrawa z Islandii z galaretką owocową
  • Chorwacki tort z rumem i bitą śmietaną oraz rosyjskie bliny z owocami
  • Węgierskie pyszności a la Gundel napakowane bakaliami i płonące brandy
  • Dla ceniących prostotę amerykańskie naleśniki z maślanką, a dla smakoszy austriackie z cytryną i rumem, w rozkosznej polewie
Reklama
Reklama
Reklama