Reklama

Robert Sowa jest prawdziwym autorytetem w dziedzinie kulinariów. Jako właściciel autorskich restauracji, na co dzień potwierdza swój kunszt znakomitego kucharza i propaguje kuchnię polską w nowej odsłonie.

Swoją miłością do gotowania i jedzenia zaraża innych – teraz również poprzez książkę „Krok po kroku z Robertem Sową”, w której zawarł oryginalne receptury na wykwintne, zdrowe i pachnące ziołami potrawy. Dzięki nim każdy kucharz i kucharka, nawet dopiero rozpoczynający swoją kulinarną przygodę, bez trudu odtworzą smaki proponowanych dań oraz osiągną sukces w kuchni.
Mam nadzieję, że będziecie przygotowywać potrawy wspólnie ze mną „krok po kroku”, a książka będzie dla Was miłym drogowskazem na kulinarnej drodze, pełnej radości i smaku.

„Krok po kroku z Robertem Sową”

To propozycja dla tych, którzy lubią proste, ale niebanalne dania. Robert Sowa zadbał, by zaproponowane składniki były najlepsze jakościowo, łatwo dostępne i wzbogacające smak. Przy każdym przepisie znajdują się symbole informujące o stopniu trudności i potrzebnym czasie na przygotowanie. Dodatkowo zadanie ułatwią zdjęcia ilustrujące poszczególne etapy wykonania potrawy.

Na miłośników tradycyjnej polskiej kuchni czekają przepisy na m.in. bigos z duszonymi żeberkami i pomidorami, flaki drobiowe z borowikami i suszonymi pomidorami, kluski śląskie z sosem grzybowym czy leczo. Nie zabrakło także bardziej egzotycznych i wyszukanych propozycji – na czerwono-czarną pastę z anchois i kaparami, spring rollsy warzywne z pikantnym guacamole czy śródziemnomorskie krokiety z serem feta i szpinakiem.

Na deser autor proponuje m.in. bezglutenowe ciasto czekoladowe, szybką tartę czekoladową z kiwi, karpatkę i szarlotkę. Dzięki różnorodnym recepturom, książka „Krok po kroku z Robertem Sową” pozwoli zarówno urządzić tradycyjny rodzinny obiad, jak i zaskoczyć znajomych oryginalnymi przekąskami na przyjęciu.

Co musisz wiedzieć o autorze

Robert Sowa kucharz, restaurator i autorytet w dziedzinie sztuki kulinarnej. Kreator menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce. Propagator kuchni polskiej w nowej odsłonie. Swój kulinarny kunszt potwierdził w wielu znanych programach telewizyjnych i audycjach radiowych. Aktualnie prezentuje swoje dania w programie „Moj przepis na” na antenie telewizji Polsat. Autor książek kulinarnych m.in. „Cztery pory roku”, „Życie kocha jeść”, „Esencja smaku”.

Właściciel autorskiej restauracji „N31 restaurant&bar” przy ulicy Nowogrodzkiej 31 w Warszawie oraz Studia Kulinarnego Roberta Sowy. Laureat wielu nagród m.in. Oskar kulinarny, Gentleman Roku, wyróżniony Złotym Medalem Polskiego Klubu Biznesu. Juror wielu konkursów kulinarnych oraz pomysłodawca i twórca „Kulinarnego Talentu” jednego z najbardziej medialnych konkursów dla młodych kucharzy. Pozytywny pracoholik, bo kocha gotować i... jeść!

Książka oficjalnie pojawi się w księgarniach 27 kwietnia 2016 roku. Już teraz można ją kupić w dobrych księgarniach internetowych. By nie przegapić innych promocji, śledź profil na Facebooku!

Na podstawie materiałów prasowych Edipresse Książki

Do poduszki:

"Kilka godzin do szczęścia" Romy J. Fiszer"Między światami" Beaty Pawlikowkiej

Reklama
Reklama
Reklama