Już jest! Zobacz relację z premiery książki "Krok po kroku z Robertem Sową"

Sprawdź to!

27 kwietnia w Restauracji N°31 przy ul. Nowogrodzkiej 31 w Warszawie odbyła się premiera książki "Krok po kroku z Robertem Sową". Spotkanie poprowadził dziennikarz i ekspert kulinarny – Paweł Loroch. Na premierze pojawiło się wielu znanych szefów kuchni, m.in. Teo Vafidis, Jerzy Pasikowski, Łukasz Konik, Tomasz Pawlusek i Jan Kuroń. Spotkanie swoją obecnością uświetniła również Hanna Bakuła, pisarka i malarka. Nie zabrakło także dziennikarzy, blogerów i fotoreporterów. Robert Sowa opowiadał o swojej pasji, o tym do kogo skierowana jest jego książka oraz czy każdy może gotować tak, jak mistrz. Wszyscy goście mieli okazję posmakować wyśmienitych autorskich potraw i deserów Roberta Sowy.

O książce "Krok po kroku z Robertem Sową"

"Krok po kroku z Robertem Sową" to propozycja dla tych, którzy lubią proste, ale niebanalne dania. Robert Sowa zadbał, by zaproponowane składniki były najlepsze jakościowo, łatwo dostępne i wzbogacające smak. Przy każdym przepisie znajdują się symbole informujące o stopniu trudności i potrzebnym czasie na przygotowanie. Dodatkowo zadanie ułatwią zdjęcia ilustrujące poszczególne etapy wykonania potrawy.

Na miłośników tradycyjnej polskiej kuchni czekają przepisy na m.in. bigos z duszonymi żeberkami i pomidorami, flaki drobiowe z borowikami i suszonymi pomidorami, kluski śląskie z sosem grzybowym czy leczo. Nie zabrakło także bardziej egzotycznych i wyszukanych propozycji – na czerwono-czarną pastę z anchois i kaparami, spring rollsy warzywne z pikantnym guacamole czy śródziemnomorskie krokiety z serem feta i szpinakiem. Robert Sowa nie zapomniał także o wegetarianach – warto spróbować sałatki z makaronem i suszonymi pomidorami, pierogów ze szpinakiem i kurkami czy sałatki z cykorii i mandarynek. Na deser autor proponuje m.in. bezglutenowe ciasto czekoladowe, szybką tartę czekoladową z kiwi, karpatkę i szarlotkę. Dzięki różnorodnym recepturom, książka "Krok po kroku z Robertem Sową" pozwoli zarówno urządzić tradycyjny rodzinny obiad, jak i zaskoczyć znajomych oryginalnymi przekąskami na przyjęciu.

Kilka słów o Mistrzu

Robert Sowa jest prawdziwym autorytetem w dziedzinie kulinariów. Jako właściciel autorskich restauracji, na co dzień potwierdza swój kunszt znakomitego kucharza i propaguje kuchnię polską w nowej odsłonie. Swój kulinarny kunszt potwierdził w wielu znanych programach telewizyjnych i audycjach radiowych. Aktualnie prezentuje swoje dania w programie "Mój przepis na" na antenie telewizji Polsat. Autor książek kulinarnych m.in. "Cztery pory roku", "Życie kocha jeść", "Esencja smaku". Właściciel autorskiej restauracji "N31 restaurant&bar" przy ulicy Nowogrodzkiej 31 w Warszawie oraz Studia Kulinarnego Roberta Sowy. Laureat wielu nagród m.in. Oskar kulinarny, Gentleman Roku, wyróżniony Złotym Medalem Polskiego Klubu Biznesu. Juror wielu konkursów kulinarnych oraz pomysłodawca i twórca "Kulinarnego Talentu" jednego z najbardziej medialnych konkursów dla młodych kucharzy. Pozytywny pracoholik, bo kocha gotować i... jeść!

Zobacz galerię zdjęć z premiery!

 

Więcej:

Wywiad z Marcinem Kydryńskim Weź udział w konkursie i wygraj książkę i kosmetyki

 

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)