Możesz używać najlepszych (i najdroższych) kosmetyków, jednak bez odpowiedniej diety nie będziesz w stanie uzyskać sylwetki i cery, o jakich marzysz. I chociaż brzmi to niezwykle poważnie, to wiele z nas wciąż nie zdaje sobie sprawy z tego, jak silnie odżywianie wpływa na nasz wygląd.
Jeśli więc i ty wciąż nie wiesz, co jeść, by czuć się świetnie i każdego dnia zachwycać wyglądem, to koniecznie sięgnijcie po tę książkę!
Uwaga! Po jej przeczytaniu twój jadłospis diametralnie się zmieni! :)
O czym jest książka "Beauty Food. 85 przepisów dla zdrowia i urody"?
Fot. Materiały prasowe
Przepisy z książki "Beauty Food"
Żeby zaostrzyć twój apetyt na książkę prezentujemy przepis na zdrowy deser, któremu żaden łasuch się nie oprze!
Raw banana split z sosem czekoladowym
Lody:
4 mrożone banany w plastrach
4 łyżki surowego kakao
1 łyżka dowolnego mleka roślinnego (opcjonalnie)
szczypta wanilii w proszku
Sos czekoladowy RAW:
100 ml oleju kokosowego|
75 ml syropu z jakonu lub wody kokosowej
3-4 łyżki surowego kakao
1 łyżeczka wanilii w proszku
Do podania: chipsy kokosowe, migdały, świeże owoce
Sposób przygotowania:
1. Olej kokosowy podgrzej, tak żeby zrobił się płynny, ale nie gorący. Połącz z syropem z jakonu/wodą kokosową, kakao i wanilią na gładki sos. Odstaw.
2. Banany i wanilię zmiksuj do uzyskania konsystencji lodów włoskich. Dodaj odrobinę mleka, jeśli ostrza będą się ciężko obracać. Połowę porcji przełóż na talerzyki. Do pozostałych lodów dodaj kakao i zmiksuj na sos czekoladowy.
3. Przełóż lody czekoladowe na talerzyki, polej sosem czekoladowym i posyp posypką. Zjedz od razu - lody szybko się topią! :)
Fot. Adobe Stock
Kim jest Maria Ahlgren, autorka "Beauty food"?
Maria Ahlgren jest szwedzką dziennikarką urodową i prawdziwą ekspertką od zdrowia. Pracuje w magazynie "Elle". Z koncepcją beauty food zetknęła się w Tokio i to właśnie tam zrodził się pomysł stworzenia książki "Beauty Food", która przyniosła jej światową sławę.
Artykuł powstał z udziałem wydawnictwa Prószyński i S-ka.