Edyta Liebert

Redaktorka i wydawczyni Polki.pl. Pierwsze doświadczenia zbierała w redakcji wieszjak.pl, w którym tworzyła treści kulinarne. W 2014 roku na stałe związała się z serwisem Polki.pl, w którym początkowo opiekowała się tematyką newsową, celebrycką i kulturalną. W trakcie zmian w serwisie, zaczęła realizować treści SEO głównie o tematyce parentingowej. Od 2021 sprawuje pieczę nad treściami o charakterze opowiadań, dba o ich powstawanie i publikację na serwisie, jak również na Facebooku. Z wykształcenia jest polonistką (ukończyła specjalizację redaktorsko-wydawniczą na Uniwersytecie Warszawskim), ma słabość do uczenia się nowych rzeczy i umiejętności.

Imbir w ciąży i podczas karmienia piersią można stosować w postaci naturalnej, np. naparu. A co z suplementami?
Imbir w ciąży i podczas karmienia piersią można stosować w postaci naturalnej, np. naparu. A co z suplementami?rok temu
Imbir w ciąży i podczas karmienia piersią uważany jest za bezpieczny w dawkach spotykanych w potrawach i naparach przeciwko mdłościom. Ogólnie rzecz biorąc, nie ma dowodów na to, że imbir zwiększa ryzyko wystąpienia działań niepożądanych, w tym wad wrodzonych, samoistnego poronienia, porodu martwego dziecka, niskiej masy urodzeniowej dziecka i przedwczesnego porodu. Naukowcy jednak zaznaczają, że imbir w dużych dawkach może nie być w pełni bezpieczny, ci wykazały badania na zwierzętach. Czytaj więcej
24 pomysły na zadania do kalendarza adwentowego dla dzieci i dorosłych
24 pomysły na zadania do kalendarza adwentowego dla dzieci i dorosłychrok temu
Zadania do kalendarza adwentowego urozmaicają czas oczekiwania do świąt. Oto 24 pomysły na zadania adwentowe dla dzieci i dorosłych, w tym np. instrukcja do odnalezienia upominku, przepis do wykonania całą rodziną, wspólne przygotowywanie świątecznych stempli z ziemniaków i nie tylko. Czytaj więcej
Jak zrobić sztuczny śnieg? Proste i szybkie sposoby na idealnie sypki sztuczny śnieg z mąki, sody i pianki do golenia
Jak zrobić sztuczny śnieg? Proste i szybkie sposoby na idealnie sypki sztuczny śnieg z mąki, sody i pianki do goleniarok temu
Sztuczny śnieg zrobisz z łatwością z mąki ziemniaczanej, pianki do golenia lub sody oczyszczonej. Zajmie ci to nie więcej, niż kilka minut. Śnieg w sprayu lepiej kupić, ale ten sypki, do rozłożenia na półkach czy parapecie, możesz wykonać samodzielnie. Przygotuj duże ilości mąki lub sody i zabaw się w małego chemika. Czytaj więcej
Mięsa pieczone na święta - soczyste i pełne smaku
Mięsa pieczone na święta - soczyste i pełne smakurok temu
Jakie mięso na święta wybrać? Na bożonarodzeniowym stole nie może zabraknąć przede wszystkim soczystych pieczeni, których niesamowity aromat ogarnia cały dom. Świąteczne mięsa to również m.in. schab ze śliwką, rolada z indyka faszerowana szpinakiem, rolowany boczek, pieczeń w rozmarynie. Zobacz, co jeszcze przygotować. Czytaj więcej
Co to jest ciemieniucha i jak sobie z nią poradzić, czyli nie tylko domowe zwalczanie ciemieniuchy na głowie, czole i brwiach
Co to jest ciemieniucha i jak sobie z nią poradzić, czyli nie tylko domowe zwalczanie ciemieniuchy na głowie, czole i brwiachrok temu
Ciemieniuch to dziecięca postać łojotokowego zapalenia skóry. Najczęściej zapadają na nią niemowlęta do 3. miesiąca życia. Zmiany na skórze głowy, ale też czole czy brwiach utrzymują się zwykle do czasu, aż dziecko ukończy rok. Ciemieniucha potrafi nawracać, a jeśli nie daje się nad nią zapanować domowymi sposobami, wymaga pomocy lekarskiej i specjalnych preparatów. Czytaj więcej
Ciekawe i pyszne pomysły na roladki z tortilli: idealne przekąski na zimno i ciepło, w wersji słodkiej i słonej
Ciekawe i pyszne pomysły na roladki z tortilli: idealne przekąski na zimno i ciepło, w wersji słodkiej i słonejrok temu
Roladki z tortilli świetnie wyglądają zrolowane z kolorowymi warzywami w środku. Roladkę z tortilli na zimno wykonaj z serkiem kanapkowym, umieść w niej rukolę lub sałatę. Unikaj płynnych składników - jeśli dodajesz pomidora do roladek z tortilli, usuń jego nasiona. Znacznie lepiej sprawdzi się np. ogórek. Czytaj więcej
Nalewka mandarynkowa na spirytusie to idealny dodatek do drinków, ale i samodzielny, pyszny trunek. Zobacz, jak ją zrobić
Nalewka mandarynkowa na spirytusie to idealny dodatek do drinków, ale i samodzielny, pyszny trunek. Zobacz, jak ją zrobićrok temu
Nalewka z mandarynek idealnie smakuje w towarzystwie deserów, ale doskonale pasuje także do dań mięsnych oraz lekkich sałatek czy przekąsek. Do wykonania nalewki mandarynkowej potrzebujesz tylko czterech składników: mandarynek, cukru, wody i spirytusu. Jest słodka i aromatyczna, znakomicie smakuje zimą. Czytaj więcej
Gęś pieczona w kawałkach i w całości: jesenno-świąteczne danie, które rozpływa się w ustach. Przepis na pyszną, soczystą gęś
Gęś pieczona w kawałkach i w całości: jesenno-świąteczne danie, które rozpływa się w ustach. Przepis na pyszną, soczystą gęśrok temu
Gęś pieczona w kawałkach może być podana od razu z żurawinowym sosem, brzoskwiniami lub buraczkami, ale intensywnego smaku nabiera na drugi dzień. Możesz ją przygotować także w rękawie - to zdrowsza wersja, bo mięso dusi się w swoim sosie. Jeśli chcesz, możesz także przygotować gęś pieczoną w całości z jabłkami i czosnkiem. Czytaj więcej
Kiedy dziecko obraca się głową w dół? Poradnik od ginekologa-położnika
Kiedy dziecko obraca się głową w dół? Poradnik od ginekologa-położnikarok temu
Kiedy dziecko obraca się głową w dół, to położenie sygnalizuje zbliżający się poród. Dziecko obraca się główką do dołu między 32. a 36. tygodniem ciąży, czyli w 8. miesiącu ciąży. Czasami jednak zdarza się tak, że dziecko do porodu przyjmuje nietypową pozycję – pośladkową, poprzeczną lub skośną. Jednak nie zawsze nawet przy główkowym ułożeniu możliwy jest poród siłami natury. Czytaj więcej
Co zrobić z opieniek? Oto pyszne przepisy na dania z opieniek, które idealnie sprawdzą się jako obiad, kolacja czy przekąska
Co zrobić z opieniek? Oto pyszne przepisy na dania z opieniek, które idealnie sprawdzą się jako obiad, kolacja czy przekąskarok temu
Co zrobić z opieniek? Przygotujesz z nich pyszne dania obiadowe i przekąski. Opieńki jadalne nadają się do sosów, duszenia czy marynowania. Przepisy na opieńki bazują na ich obróbce - konieczne jest gotowanie ich min. 5 minut, a potem poddanie obróbce. Opieńki są cierpkie w smaku, a trzony tych grzybów są w zasadzie niejadalne. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.