Edyta Liebert

Redaktorka i wydawczyni Polki.pl. Pierwsze doświadczenia zbierała w redakcji wieszjak.pl, w którym tworzyła treści kulinarne. W 2014 roku na stałe związała się z serwisem Polki.pl, w którym początkowo opiekowała się tematyką newsową, celebrycką i kulturalną. W trakcie zmian w serwisie, zaczęła realizować treści SEO głównie o tematyce parentingowej. Od 2021 sprawuje pieczę nad treściami o charakterze opowiadań, dba o ich powstawanie i publikację na serwisie, jak również na Facebooku. Z wykształcenia jest polonistką (ukończyła specjalizację redaktorsko-wydawniczą na Uniwersytecie Warszawskim), ma słabość do uczenia się nowych rzeczy i umiejętności.

Mięsa pieczone na święta - soczyste i pełne smaku
Mięsa pieczone na święta - soczyste i pełne smakurok temu
Jakie mięso na święta wybrać? Na bożonarodzeniowym stole nie może zabraknąć przede wszystkim soczystych pieczeni, których niesamowity aromat ogarnia cały dom. Świąteczne mięsa to również m.in. schab ze śliwką, rolada z indyka faszerowana szpinakiem, rolowany boczek, pieczeń w rozmarynie. Zobacz, co jeszcze przygotować. Czytaj więcej
Co to jest ciemieniucha i jak sobie z nią poradzić, czyli nie tylko domowe zwalczanie ciemieniuchy na głowie, czole i brwiach
Co to jest ciemieniucha i jak sobie z nią poradzić, czyli nie tylko domowe zwalczanie ciemieniuchy na głowie, czole i brwiachrok temu
Ciemieniuch to dziecięca postać łojotokowego zapalenia skóry. Najczęściej zapadają na nią niemowlęta do 3. miesiąca życia. Zmiany na skórze głowy, ale też czole czy brwiach utrzymują się zwykle do czasu, aż dziecko ukończy rok. Ciemieniucha potrafi nawracać, a jeśli nie daje się nad nią zapanować domowymi sposobami, wymaga pomocy lekarskiej i specjalnych preparatów. Czytaj więcej
Ciekawe i pyszne pomysły na roladki z tortilli: idealne przekąski na zimno i ciepło, w wersji słodkiej i słonej
Ciekawe i pyszne pomysły na roladki z tortilli: idealne przekąski na zimno i ciepło, w wersji słodkiej i słonejrok temu
Roladki z tortilli świetnie wyglądają zrolowane z kolorowymi warzywami w środku. Roladkę z tortilli na zimno wykonaj z serkiem kanapkowym, umieść w niej rukolę lub sałatę. Unikaj płynnych składników - jeśli dodajesz pomidora do roladek z tortilli, usuń jego nasiona. Znacznie lepiej sprawdzi się np. ogórek. Czytaj więcej
Nalewka mandarynkowa na spirytusie to idealny dodatek do drinków, ale i samodzielny, pyszny trunek. Zobacz, jak ją zrobić
Nalewka mandarynkowa na spirytusie to idealny dodatek do drinków, ale i samodzielny, pyszny trunek. Zobacz, jak ją zrobićrok temu
Nalewka z mandarynek idealnie smakuje w towarzystwie deserów, ale doskonale pasuje także do dań mięsnych oraz lekkich sałatek czy przekąsek. Do wykonania nalewki mandarynkowej potrzebujesz tylko czterech składników: mandarynek, cukru, wody i spirytusu. Jest słodka i aromatyczna, znakomicie smakuje zimą. Czytaj więcej
Gęś pieczona w kawałkach i w całości: jesenno-świąteczne danie, które rozpływa się w ustach. Przepis na pyszną, soczystą gęś
Gęś pieczona w kawałkach i w całości: jesenno-świąteczne danie, które rozpływa się w ustach. Przepis na pyszną, soczystą gęśrok temu
Gęś pieczona w kawałkach może być podana od razu z żurawinowym sosem, brzoskwiniami lub buraczkami, ale intensywnego smaku nabiera na drugi dzień. Możesz ją przygotować także w rękawie - to zdrowsza wersja, bo mięso dusi się w swoim sosie. Jeśli chcesz, możesz także przygotować gęś pieczoną w całości z jabłkami i czosnkiem. Czytaj więcej
Kiedy dziecko obraca się głową w dół? Poradnik od ginekologa-położnika
Kiedy dziecko obraca się głową w dół? Poradnik od ginekologa-położnikarok temu
Kiedy dziecko obraca się głową w dół, to położenie sygnalizuje zbliżający się poród. Dziecko obraca się główką do dołu między 32. a 36. tygodniem ciąży, czyli w 8. miesiącu ciąży. Czasami jednak zdarza się tak, że dziecko do porodu przyjmuje nietypową pozycję – pośladkową, poprzeczną lub skośną. Jednak nie zawsze nawet przy główkowym ułożeniu możliwy jest poród siłami natury. Czytaj więcej
Co zrobić z opieniek? Oto pyszne przepisy na dania z opieniek, które idealnie sprawdzą się jako obiad, kolacja czy przekąska
Co zrobić z opieniek? Oto pyszne przepisy na dania z opieniek, które idealnie sprawdzą się jako obiad, kolacja czy przekąskarok temu
Co zrobić z opieniek? Przygotujesz z nich pyszne dania obiadowe i przekąski. Opieńki jadalne nadają się do sosów, duszenia czy marynowania. Przepisy na opieńki bazują na ich obróbce - konieczne jest gotowanie ich min. 5 minut, a potem poddanie obróbce. Opieńki są cierpkie w smaku, a trzony tych grzybów są w zasadzie niejadalne. Czytaj więcej
Pyszne i aromatyczne przetwory z pigwy: sprawdzone babcine przepisy na dżem, konfiturę, sok i nalewkę
Pyszne i aromatyczne przetwory z pigwy: sprawdzone babcine przepisy na dżem, konfiturę, sok i nalewkęrok temu
Przetwory z pigwy są proste w przygotowaniu i pozwalają zachować smak tego niezwykłego owocu na dłużej. Spory zapas pigwy możesz wykorzystać do zrobienia orzeźwiających nalewek lub dżemów. Przetwory z pigwy to doskonałe remedium na przeziębienie, stany grypowe czy problemy żołądkowe, a także pyszna przekąska. Czytaj więcej
Co można zrobić z kasztanów? Oto ciekawe pomysły na dekoracje i zabawy jesienne z wykorzystaniem kasztanów
Co można zrobić z kasztanów? Oto ciekawe pomysły na dekoracje i zabawy jesienne z wykorzystaniem kasztanówrok temu
Co można zrobić z kasztanów? Te dary jesieni wykorzystaj przede wszystkim do przygotowania pięknych dekoracji do domu czy na taras. Można z nich zrobić ludziki, udekorować wazony, świeczniki, a także stworzyć piękne latarenki czy jesienne stroiki. Kasztany są także świetnym materiałem do wspólnej zabawy rodzinnej. Czytaj więcej
Co zrobić z maślaków? Oto pyszne przepisy na zupę, sos, tartę i duszone maślaki. Przygotujesz je w kilka chwil
Co zrobić z maślaków? Oto pyszne przepisy na zupę, sos, tartę i duszone maślaki. Przygotujesz je w kilka chwilrok temu
Co zrobić z maślaków? Grzyby te mają ciekawy smak i aromat, dlatego jeśli zastanawiasz się nad pysznymi przepisami, wypróbuj przede wszystkim dobrze doprawiony jesienny sos lub zupę z maślaków. Możesz wykorzystać je także do zrobienia pysznej tarty na słono oraz udusić je w sosie śmietanowym, a potem podać np. z makaronem. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA