Mus z łososia

Prosty przepis na pyszną przekąskę!

DRUKUJ PRZEPIS
Mus z łososia
A. Rogalski
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 25 min
Ilość kalorii: 490 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 20 dag łososia wędzonego na zimno
  • łyżka żelatyny
  • szklanka śmietanki kremówki
  • szklanka majonezu
  • szklanka pokruszonych solonych krakersów
  • cebulka
  • sok z cytryny
  • łyżeczka tartego chrzanu
  • pieprz
Łosoś faszerowany - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Żelatynę namocz w 2 łyżkach zimnej wody. Napęczniałą podgrzej, by się rozpuściła, wystudź.
  2. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno. Połącz z majonezem, pokruszonymi krakersami, posiekaną cebulką i łososiem. Masę dopraw do smaku sokiem z cytryny, chrzanem i pieprzem, połącz z żelatyną. Przełóż do miseczek i wstaw do lodówki na 2 godziny.
  3. Przed podaniem miseczki zanurz na chwilę we wrzątku i wyjmij mus na talerzyki.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)