Festiwal Sztuki Kulinarnej "Smak i styl"

Nareszcie będziecie mogli dowiedzieć się o gotowaniu wszystkiego, co zawsze chcieliście wiedzieć, a o co wstydziliście się zapytać.
/ 16.03.2006 16:57


Na samym początku grudnia, tuż przed Świętami, kiedy to powoli zaczynamy sobie przypominać, jak się robi kutię, a jak uszka do barszczu albo łamańce wigilijne, kiedy to właśnie na nowo ożywa kwestia, czy na wigilijnym stole ma się pojawić barszcz, żurek czy grzybowa - odbędzie się Wielki Festiwal Sztuki Kulinarnej. A oto czego możemy się spodziewać:

Teatr „Kucharska Rewia Gwiazd” – zapraszają Supermarkety Albert
Macie Państwo okazję do obejrzenia znakomitych mistrzów kuchni zdradzających tajniki gotowania w profesjonalnie przygotowanym teatrze. Wystąpią w nim:
(Karol Okrasa, Szef Kuchni Restauracji Maconi/Malinowa Hotelu Bristol, Gospodarz programu „Kuchnia z Okrasą”, Kurt Scheller, Szef Kuchni Hotelu Rialto, Robert Sowa, Szef Kuchni Hotelu Jan III Sobieski, Andrzej Polan, Szef Kuchni Hotelu Polonia, Janusz Profus, Mistrz Cukierniczy firmy Wedel, Giancarlo Russo, Szef Kuchni i Właściciel Restauracji Giancarlo).

Konkurs „Kucharska Osobowość Roku” – zaprasza Podravka
W kooperacji z partnerami medialnymi dziennikiem "Metro", magazynem "Kuchnia" i "Poradnikiem Domowym" ogłaszamy konkurs na kucharską osobowość roku. Podczas Festiwalu zobaczymy finalistów, którzy zaprezentują swoje możliwości na oczach zwiedzających i jury. Na najlepszych czekają nagrody i promocja w mediach. Zapraszamy do udziału. Szczegóły na stronie www.smakistyl.pl

Salon Prezentacji
Szkolenia na temat win, kaw, herbat, oliw, kolorowych alkoholi.

Laboratorium Zdrowia i Urody „Uzdrowiska Polskie”
Fachowe analizy i porady na temat diety i urody.

Sekcja „Stół Marzeń” – zapraszają Villeroy&Boch, Witek’s, Orzeł S.A.
Styliści Magazynu Cztery Kąty zaprezentują najnowsze trendy w dekoracji stołów.

Szkoła Sushi Tekeda
Osobiście można poznać specyfikę kuchni japońskiej pod okiem fachowca.

Akademia Gotowania Kurta Schellera
Znana warszawska szkoła gotowania ujawnia tajniki kuchni fusion.

Włoska Szkoła Gotowania SMEG’s
Giancarlo Russo żywiołowo prezentuje osobliwości włoskiej kuchni.

Degustacje, degustacje, degustacje
To tak naprawdę esencja całego Festiwalu.


3-4 grudnia 2005 r. w warszawskim Centrum Expo XXI, Warszawa, ul. Prądzyńskiego 12/14, www.smakistyl.pl

Więcej informacji znajdziesz na www.smakistyl.pl

Konkurs zakończony!

Laureatkami zostały:

Bożena Zawadzka
Gabriela Kłosińska
Aldona Rozpondek
Agnieszka Tywańczuk
Anna Gać

Informację o sposobie odbioru podwójnych zaproszeń na Festiwal "Smak i Styl" wyślemy mailem.





SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)