Afrodyzjaki

Niektóre potrawy rozbudzają w kochankach prawdziwy wulkan zmysłowości. Takie właściwości przypisuje się licznym roślinom i owocom. O afrodyzjakach wiedziano tysiące lat temu.
/ 23.10.2007 15:43

Niektóre potrawy rozbudzają w kochankach prawdziwy wulkan zmysłowości. Takie właściwości przypisuje się licznym roślinom i owocom. O afrodyzjakach wiedziano tysiące lat temu.


Afrodyzjaki

  • Asynt – działa pobudzająco, substancje o takim działaniu znajdują się również w wermutach
  • Banany – skóra owoców zawiera alkaloidy o działaniu halucynogennym, które spotykane są też w niektórych grzybach trujących (a także w skórze ropuch – należących do zwierząt ulubionych przez czarownice).
  • Kakao – owoce kakaowca zawierają substancję wpływającą na zmianę nastroju i powodującą stany uniesienia. Z tego powodu Aztekowie składali je w ofierze bogom oraz używali go jako afrodyzjaku.

Słodycz dla dwojga
Do formy do pieczenia włożyć dojrzałe banany ze skórką naciętą wzdłuż. Piec 20 minut w piekarniku w temperaturze 180 st. C. Delikatnie obrać upieczone owoce ze skóry, zeskrobać z niej wewnętrzną warstwę, którą następnie należy zmiksować z Żołądkową Gorzką. Tak przygotowanym sosem polać obrane banany i posypać odrobiną kakao. Podawać z bitą śmietaną

  • Zioła

Napar z aromatycznej kolendry, doprawiony miodem i Żołądkową Gorzką także dostarczy Wam niezapomnianych doznań